perjantai 27. toukokuuta 2011

Uutta kalaa - isoa ja pientä

Äyskoskeen ollaan tällä viikolla istutettu mittavia määriä nollikasta sekä 2-vuotiasta taimenenpoikasta. Istutukset on toteutettu Patolan puolella sijaitsevan Koskisaaren takana virtaavaan sivu-uomaan, sekä hivenen ylempänä sijaitsevan "pajupuska -saaren" ympäristöön. Pajupuskan ympäristössä pyydämme noudattamaan varovaisuutta kahlatessa, jotta minimoitaisiin vahinkoherkässä iässä olevien taimenenpoikasten (nollikkaiden) turha kuolleisuus. Kalat ovat saman reitin kantaa, joten koskeen leimautumisen uskomme olevan hyvällä tasolla. Muutaman vuoden päästä toivotaan näkyviä tuloksia, myös kiristyneiden siimojen muodossa...

Järveltä on koskeen pukannut melko hyvin myös kirkasta kalaa, jollainen siiman jatkona on varmasti ikimuistoinen elämys. Kuudenkympin ylityksiä on saalispalautteen mukaan kertynyt kiitettävästi ja onpa seuraavaa mittaetappiakin horjuteltu...

A.Kumpulaisen kirkas seiskakymppinen.

Toistaiseksi merkittävin ravintokohde kaloilla tuntuu olevan pienehkö ahven, joita muutamat taimenet ovat malliksi haavin pohjalle oksentaneet. Salakkaa odotetaan saapuvaksi ensi viikon aikana.

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Ahventa on, salakkaa odotellaan


Tällä hetkellä Äyskoskella veden lämpötila on noin 9.5 astetta ja ahven on koskessa. Salakoiden nousua odotellaan ensi viikolle ja niiden perässä pulleita salakkaimureita. Viikon loppupuolella ja viikonloppuna koskelta saatiin mukavasti kalaa, joukkoon mahtui muutamia kirkkaitakin kaloja sekä maagisen 60 sentin ylityksiä. Saaduista kaloista suurin osa on todella hyvässä ja tuhdissa kunnossa.
 Tulevalle kaudelle olemme ottaneet käyttöön muutaman vuoden jälkeen saalistietolomakkeet sekä hihanauhat joilla voimme valvoa kalastusta. Jokaisen saaliskuvan lähettäneen kesken arvomme kahden hengen kahden vuorokauden kalastuspaketin Äyskoskella. Kuvia kaloista voi lähettää osoitteeseen sales@lohimaa.fi sekä multimediaviestejä numeroon 0400-418393.

lauantai 7. toukokuuta 2011

Ulkoasua ja sisältöä

Otsikon mukaisesti nyt viimepäivinä on ollut aikaa paneutua näiden sivujen ulkoasun ja sisällön hiomiseen. Ihan ensimmäiseksi perhokalastajat.netin nimimerkki walt:lle suurkiitos upeista kuvista!

Lohimaan "oikeat" sivuthan sijaitsevat osoitteessa lohimaa.fi, tämän blogin tukiessa erityisesti kalastuksellisen informaation jakamisessa. Nyt "välikaudella" ja sivujen käynnistelyvaiheessa päivitysten pääpaino on ollut Lohimaan ajankohtaisissa tapahtumissa, mutta kunhan kausi saadaan varsinaisesti polkaistua käyntiin, siirtyvät myös jutut kalastuspainotteisemmiksi. Tavoitteena on, että täältä halukkaat saisivat ajantasaista informaatiota kosken vesitilanteesta, veden lämmöistä sekä kalastuksesta (esimerkiksi pikkukalojen nousu yms.).

Palaute sivujen ulkoasusta (lähinnä toimivuudesta ja näkymästä eri koneilla) sekä sisällön informatiivisuudesta otetaan kiitollisuudella vastaan.

PS. Kohta alkaa tositohinat. Päiväkirja tietää kertoa, että viime vuonna ensimmäisiä taimenia tavoitettiin kuohuista 13.5.

perjantai 6. toukokuuta 2011

Äitienpäivänä herkutellaan kahdella kattauksella

Tulevana sunnuntaina juhlitaan äitejä Lohimaankin suunnalla. Lounaskattaukset ovat klo 12 ja klo 15 ja menu on seuraavanlainen:
Kylmät:Mätimousse, Sillikaviaari,Lämminsavustettua-,kylmäsavustettua-ja graavattua kirjolohta,Sinappikastike,Broileripate, ananassalsa, Pinaattipannukakkurulla kinkkutäytteellä,Marinoidut kasvikset,Perunasienisalaatti,Hedelmäinen vihreäsalaatti, Kylmä kasviskeitto
Lämpimät:Höyrytettyä lohta Hollandaise,Pekonilla täytettyä porsaanfilettä,punaviinikastiketta,Perunat,Aurajuustopaistos
Tyrnijuustokakku, Prinsessakakku, Kahvi
Kotikalja,vesi
Karjalanpiirakat,Talon leipä,munavoi
Hinta 28 €,  4-11 vuotiaat 14 €  Pöytävaraukset numerosta 029 193 5070 tai 0400-418393