torstai 29. maaliskuuta 2012

UUDEN KAUDEN ALKAESSA ÄYSKOSKELLA

Uusi kalastuskausi on itse asiassa jo alkanut, ainakin taimenet popsivat hankikorreja suurella innolla. Onpa muutama kala hyväksynyt jäljitelmänkin ja päässyt kuvanoton jälkeen takaisin elementtiinsä. Joten auton nokka on syytä suunnata pikimmiten kohti Äyskoskea, sillä se suuri kuoriutuminen on vielä tapahtumatta.

Kaudella 2012 on luvassa muutoksia, ja uusia asioita jotka parantavat kalastajien oloja. Kosken opasjärjestelmä on uusittu ja Äyskosken pääoppaana ja kosken valvojana toimii ERÄ -lehdestä tuttu eräkirjailija Juha Jormanainen. Hänen lisäkseen oppaina toimivat seuraavat henkilöt: Mikko Söderström, Ville Häkkinen, Matti Vehviläinen, Janne Nyblom, Jukka Hiltunen, Rami Vuorinen, Marko Tikkanen sekä Petri Huttunen. Me kaikki olemme paikalla jotta sinun kalastusreissustasi tulisi ikimuistoinen, joten älä epäröi kääntyä puoleemme. Me olemme koskella palvelemassa sinua.   

Oppaan palkkaaminen on varmin tapa saada kalareissustaan paras mahdollinen irti, ja varsinkin silloin jos kalastaa koskella ensimmäistä kertaa. Varaukset Timo Perälä 0400-418393, timo.perala@lohimaa.fi , Juha Jormanainen 0400 851 911, jij@dlc.fi

MUISTA KAHLUUKIELTO TOUKOKUUSSA

Toukokuun aikana koskella on voimassa kahluukielto välillä riippusilta savustamo, ja rannalla olevat kyltit kertovat alueen tarkat rajat. Kahlaaminen on kielletty myös kivikon alueella ( riippusillan yläpuolinen alue Lohimaan puolella). On ensiarvoisen tärkeää että kaikki kalastajat noudattavat kieltoa. Muuten luonnonkutuiset taimenenpoikaset ja kuoriutumaton mäti ovat vaarassa.

Suurin uudistus tälle kaudelle on kosken päivärauhoitus välillä 15.00 – 18.00. Tällöin kaikki kalastus koskella on kielletty. Tämä antaa kaloille hengähdystauon ja uusien kalastajien mahdollisuudet kasvavat kun he pääsevät kalaan rauhoittuneelle koskelle. Eli kalastusvuorokausi alkaa aina kello 18.00 ja loppuu seuraavana päivänä kello 15.00. Vuorokausirauhoitus ei koske sumariajan kalastusta.

Lupien hinnoissa on pieniä muutoksia, vuorokausilupa arkisin 69 euroa, viikonloppuisin 75 euroa. Huhtikuussa myymme päivälupaa jonka hinta on 50 euroa.

PALAUTATHAN SAALISTIETOLOMAKKEEN