Kalastusalue

Äyskosken kalastusalue jakautuu karkeasti jaettuna yläkoskeen, Patolan suvantoon sekä alakoskeen. Unohtamatta tietysti niskan aluetta sekä loppuliukua. Yläosaa ja niskaa kalastettaessa on hyvä muistaa, että maantiesillan yläpuoliselta osuudelta Lohimaan puoleinen (eli ylävirtaan katsottuna vasen) ranta on kieltoaluetta.

Maantiesillan yläpuolinen alue on melko voimakasvirtaista ja rännimaista virtaa, joka osaltaan laskee kalastusmielenkiintoa. Yläosan vahvuus on selkeästi alaosia pienempi kalastuspaine, joka tarkoittaa vähemmän häirittyjä kaloja. Maantiesillan jälkeen virta hiljenee ennen varsinaiseksi koskeksi ryöpsähtämistään "siltapooliiksi", joka on kalastamisen arvoista aluetta läpi kauden. Siltapoolista vesimassat ryöpsähtävät kiivaana ja lyhyenä koskena Patolan suvantoon, joka on kosken suosituimpia kalastualueita kylmän veden aikaan. Suvannossa talvehtiikin läpi talven yllättävänkin kookkaita kaloja, jotka tarjoavat miellyttäviä hetkiä sumukorentoaikaan.

Suvannon alaosasta virta jakautuu kahdeksi uomaksi päävirran jatkaessa ylävirtaan katsottuna oikeaa rantaa, Lohimaan puolen virratessa rauhallisempana ja kivikkoisempana. Huomioitavaa on, että alaosan kahluukieltoalue alkaa kivikon yläosan tasalta (merkitty kyltein), joten muistetaanhan kieltoaikaan pysyä rannalla! 

Kävelysillan yläpuolella uomat yhdistyvät taas yhdeksi leveämmäksi uomaksi.

Äyskoskea kävelysillalta ylävirtaan

Kävelysillan ympäristö sekä alue siitä alaspäin on suosituinta kalastualuetta, eikä syyttä. Monimuotoisesta virrasta kalastajille löytyy loistavia alueita niin streamer-, toukkajäljitelmä-, kuin pintaperhokalastukseenkin. Monimuotoisuudessaan ja laajudessaan alueelta löytyy varmasti jokaiselle kalastajalle mieluisa ja kalaisa paikka nauttia hienosta lajista.

Äyskoskea kävelysillalta alavirtaan


VARAUKSET: sales@lohimaa.fi | PUHELINMYYNTI: 029 193 5071