perjantai 2. joulukuuta 2011

Kutupesiä ja Joulun odotusta

Tänä syksynä Äyskoskella suoritettiin taimenen kutupesä laskelmia. Kartoituksen kävivät tekemässä Jukka Syrjänen ja Kimmo Sivonen Jyväskylästä. Lyhyen päivän vuoksi ehdimme kartoittamaan vain osan koskesta. Laskennassa löydettiin 20 kutupesää, jotka löytyivät kävelysillan alapuolelta ja kivikosta. Kyseisillä alueilla vallitsee kahluukiellot toukokuun loppuun saakka joten kahlaaminen alueilla on enemmänkuin paheksuttavaa. Kahluukiellon rikkojia tulemme rankaisemaan kalastusluvan menetyksellä ja julkisella "kettuilulla". Kyseiset alueet tullaan merkitsemään punaisilla nauhoilla maastoon ja alueilta löytyy jo kahluukielto-kyltit.

Lähestyvästä Joulusta huolimatta kausi jatkuu Äyskoskella mainiona lauhoista keleistä johtuen. Nyt kun painelee koskelle harjusjahtiin niin ei tarvitse vaparenkaita rapsia kuten normaalisti tähän aikaa vuodesta. Harjuksia on tullut koko syksyn ja talven tasaisesti ympäri koskea, osan ollessa maagisia 50 senttisiäkin. Perhoista parhaiten ovat harjuksille kelvanneet päivänkorentopinturit, kuulapäänymfit ja pienet streamerit.
 
Nyt on myös loistava aika varata luvat ja majoitukset ensi kauden sumukorentoajalle sekä alkukesän taimenrähinöihin. Ota yhteyttä Lohimaan myyntiin ja varaa omasi ennen kuin nopeat syövät hitaat.

Hyvää ja Rauhallista Joulun odotusta kaikille toivoo Lohimaan pukki sekä tontut!!