lauantai 1. kesäkuuta 2013

KESÄN ALKAESSAJoka vuosi talvi yllättää autoilijat mutta tänä keväänä kesä yllätti kalastajat ja ehkä taimenetkin. Salakka nousi koskeen 22.5. tienoilla ja isot taimenet seurasivat niitä. Ainakin kahteen kertaan heittosiimat on kiskaistu kerralla pihalle ja tällä hetkellä, jos pysyn laskuissa mukana, seiskalla alkavia taimenia on käynyt rannalla ainakin seitsemän kappaletta. Yli kuusikymmensenttisiä taitaa olla jo yli kolmekymmentä. Se on aivan uskomaton suoritus ja todiste siitä että pyydystä ja päästä kalastus tuottaa hienoa tulosta.

Vesi on lämminnyt jo yhteentoista asteeseen joten jos mielit suurkalan saada, kiirettä pitää. Ainakin jos helteet jatkuvat tätä rataa. Vielä on viikolla vapaata, mutta ei paljoa.

Vuorokausirauhoitus, eli kaikki kalastus koskella on kielletty välillä 15.00 – 18.00, on voimassa alkaen 1.6. 2013 ja jatkuu heinäkuun loppuun saakka. Elokuussa tarkistamme tilanteen ja siitä tiedotetaan nettisivuilla. 

Toivomme että koskella ei urheilla liian keveillä perhovälineillä, sillä se johti lähes kymmenen paremman taimenen kuolemaan viime kauden aikana. Joten käytä riittävän paksuja perukkeita, kesäkuussa illan ja yön streamerkalastuksessa pidämme miniminä 0,35 mm:ä ja väsytä kalat nopeasti ja tehokkaasti. Silloin taimenet selviävät kokemuksesta hengissä ja pääsevät kutemaan. Se on meidän kaikkien etu.

Kun kalastat koskessa, ota myös muut kalastajat huomioon ja muista ettei yhdelle paikalle jäädä asumaan. Kierron pitää pelata, kalastitpa ylä- tai alavirtaan.
Toivomme myös että täytät saalilomakkeen mahdollisimman tarkkaan, sillä kunnolliset tilastot saaliista auttavat meitä kosken kehittämisessä. Jos saat kunnon kalan toivomme siitä mahdollisimman hyviä kuvia joita voimme julkaista nettisivuilla ja muissa medioissa. Kuvat ja tarinat suurkaloista voit lähettää osoitteeseen jij@dlc.fi Parhaat tullaan palkitsemaan, ja suurkalojen saajat pääsevät Lohimaan Hall of Fameen kuvineen.

Kesä on parhaimmillaan, kalastus on parhaimmillaan – mitä muuta taimenenkalastaja voi enää toivoa? Ehkä huurteista tuoppia silloin tällöin ja sen saa ainakin Äyskosken 
Lohibaarista, missä uutuutena on myös kala-annoksia, käykää maistamassa. Aurajuustokirjolohiannos on aivan huikea, varsinkin huurteisen oluen kanssa.

Ei muuta kuin kireitä siimoja

Juha Jormanainen, river keeper


 Taimen on kiinni ja keskellä hellepäivää.

Haavissa on.

 Jari Kyllönen ja keskipäivän taimen joka erehtyi musta-hopeaan streameriin.